Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vatandaşlığı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ OTURMA İZNİ

*Kuzey Kıbrıs yalnızca Türkiye tarafından tanınmaktadır ve dolayısıyla üç konsolosluğun yanı sıra mahkeme tarafından tanınması için yalnızca bir elçilik bulunmaktadır. Bununla birlikte, bazı ülkelerde temsilcilikler de bulunabilmektedirler.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kanunları, Kuzey Kıbrıs'taki evinizi satın aldığınızda ikamet izninin uygulanabileceğini belirtmektedir. British Residence Society size tüm ilgili bilgileri verebilir. Kuzey Kıbrıs'a vardığınızda, 1 aylık bir turist vizesi size verilir. Bundan sonra oturum iznine başvurmanız gerekmektedir. Prosedür oldukça basittir ancak Lefkoşa'daki hastanede HIV, Tifüs vb. Için tıbbi kontroller gerektirir. Geçerli maliyet, ilk başvurunuz için yaklaşık 150 £ ve sonraki yıllarda ise küçük bir yenileme ücretinden ibarettir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Emekli olduysanız veya erken emekli olmuşsanız ve bir daha asla çalışma niyetiyle Kuzey Kıbrıs'a taşındıysanız ve sadece zamanınızı rahatlatmak, hobi edinmek ve sosyalleşmek istiyorsanız, oturmadan önce yapmanız gereken bir şey var. Bir oturma izni biçiminde kalıcı olarak bunu yapmak için izin almış olmanız gerekiyor.
Kalıcı ikamet izni için şartlar aşağıdaki gibidir:
Yabancılar, yasa gereğince, başvuru yapmadan önce en az üç ardışık ikamet izni almalı ve tamamlamış ve daha sonra izin verilmeden iki yıl daha alabilmelidir.
⦁Başvuranın yaşayabileceği bir yeri olmalıdır. Mülk sahipliği gerekiyor.
⦁Başvuru sahibinin belgelendirilmiş düzenli geliri olmalıdır.
⦁Başvuranın emekli olması gerekiyor.
Geçici ikamet izninizi koruma süreci son birkaç yıldır aerodinamik hale getirildi ve çok kolay bir şekilde gerçekleştirildi. Dolayısıyla, bazılarının etrafında dolaşmalarını, form doldurmalarını ve çeşitli hükümet ziyaretlerini gerektirmelerine gerek kalmamıştır. Daimi ikametgaha başvururken Kuzey Kıbrıs'ta altı yıl yaşamış bir kişin olmanız gerektirdiğinden edineceğiniz vizeye bir 'geçici' izin adı verilmektedir.
Ayrıca, herhangi bir yılda KKTC dışında 90 günden fazla harcama yapmazsanız, daimi ikamet süreli KKTC ikamet izni verilebilmektedir. Yurtdışında zaman geçirmek isteyenlere çeşitli sebeplerden dolayı zorluk yaşayabilir, dolayısıyla örneğin çoğu insan oy kullanma imkânı bulamamasına rağmen yararlanamayacakları için bu temelde geçici ikamet etmeye devam ederler.
Standart bir izin için başvuru prosedürleri aşağıdaki gibidir:
⦁Pasaportunuzu alarak kendinizi yerel Göçmenlik Bürosu'ndan tanıtıyorsunuz. Yerel Göçmenlik Büroları Polis karakolunda bulunur.
⦁İzinler Lefkoşa Göçmenlik Dairesi tarafından verilir.
Geçici İzin için aşağıdakilere ihtiyacınız olacaktır:
⦁Kimliğinizi gösteren yasal belgelerle birlikte yazılı bir başvuru - pasaportunuzun fotokopileri kabul edilebilir.
⦁Pasaport numaranızı alıntılayarak yerel Muhtarınızdan bir mektup.
⦁Oturduğunuz yeri teyit eden Koçan (tapu) ve ikametgahınız veya eşdeğeri
⦁Eğer yaptığınız işlemler yapılmazsa, sözleşmenizin fotokopisi yeterli olacaktır.
⦁Kendinizi ve bağımlılarınızı korumak için yeterli fonların kanıtı, örneğin banka hesap özetleri, emekli maaşı fotokopileri vb.
⦁Ayrıca, altı pasaportlu fotoğrafınız gerekmektedir.
Göçmenlik Polisi tarafından ön soruşturma isteniyorsa :
Ön soruşturma raporu olumlu ise, yerel Emniyet Müdürlüğü göç bölümüne başvurunuzu kabul etmesi talimatı verilir. Belgeler daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmenlik Şube Müdürlüğüne ve daha sonra Göçmenlik Dairesine gönderilir. Daha sonra tıbbi rapor için bir doktora yönlendirilirsiniz. Bu testlere kan testi ve X-Ray eklenmiştir. Genellikle sonuçlanması yaklaşık üç haftayı bulabilmektedir.
Tüm şartlar yerine getirilir ve pasaport, gelir pulu (yaklaşık 1TL) ve ilgili ücret sunulursa başvuru sahibi Göç Dairesine bizzat başvuruda bulunarak bir izin başvurusunda bulunabilir.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Bu belgelerin birer birer bulunması halinde, o zaman yerel polis karakolunun göç bölümüne bir daha ziyaret etmeniz gerekecek ve bu genellikle Girne, Lefkoşa ve Mağusa'daki büyük şehir istasyonlarında bulunduğundan biraz daha fazla zamana ihtiyacınız olacaktır. Buraya kadar Kuzey Kıbrıs'taki ve dışındaki gezilerinizi ayrıntılarıyla anlatan bir 'giriş ve çıkış' kağıdı almalısınız.
Ardından, polis yetkilisi, her şeyin sıraya girdiğinden emin olmak için tüm belgelerinizi kontrol edecektir. Bu durumda, belgelerinizi Lefkoşa'daki ana Göçmenlik Departmanı'na taşımak onların sorumluluğundadır. Size bir zaman çizelgesi verilecektir, ancak pasaportunuzdaki pulu almak için Lefkoşa'yı ziyaret etmeniz gerekmeden genellikle yaklaşık üç hafta geçirmeniz gereklidir.
Bu yapıldığında, bir yıl boyunca Kuzey Kıbrıs'ta yasal olarak ikamet etme hakkına sahip olacaksınız ve daha sonraki izin başvuruları için güvence altına alınması gereken küçük bir kayıt / kayıt defteri tutulacaktır. Her yıl tekrarlanan tıbbi testler olmaksızın sürecin çoğunu tekrar etmeniz gerekecek, ancak her seferinde teorik olarak daha da kolaylaşacaktır. Kurallar her geçen gün değişir durumda olduğu için, başvurmadan önce karakola danışmak tavsiye edilir.
Hepsinin ardından, süreci tamamladıysanız artık rahat hissedebilsiniz. Bazı insanlar için farklı kurallar vardır, örneğin ebeveynlerle yaşayan ve kendi mülklerine sahip olmayan kişiler. Bu durumda ebeveynlerini kefil olarak alınması ve yerel noterlik makamında değişik kağıtlara izin vermesini şart koşulması ve yaşlarına göre bireysel banka dekontu da vermeleri gerekmektedir.
Kuzey Kıbrıs'a 18 yaşın altındaki çocuklarla emekli olursanız (evet, bazıları için erken emeklilik mümkündür.) Çocukların ikamet süreci boyunca girmesi gerekmediğini belirtmekte de fayda var.
Kuzey Kıbrıs'ta kalıcı olarak kalmayı planlıyorsanız, bu süreci tamamlamanızdan emin olmak önemlidir. Yetkililer, bu günlerde, kurallara uyulmasını sağlamak için daha proaktif bir yaklaşım sergiliyorlar ve geçici ikamet izni almayan ya da almadan işlem yapmaya çalışan kişilerin para cezaları ve hatta sınırdışı edilmelerine neden olmuştur.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Neden KKTC vatandaşlığı almalıyım ?
Kuzey Kıbrıs pasaportu diye bir şey var, ancak sadece 6 ülkeye seyahat etmek için kullanılabilir: Avustralya, Fransa, Pakistan, Türkiye, İngiltere ve ABD. Varış öncesi vizeler, Türkiye dışında her yerde gereklidir.
Bölünmeden önce yasal ikametgahı kanıtlayabilen Kıbrıslı Türkler, genellikle Kıbrıs Cumhuriyeti'nden pasaport başvurusunda bulunurlar. Bu, Kıbrıs'ın AB'ye üye olduğu 2004 yılından sonra özellikle cazip hale gelmiştir ve yaklaşık 100.000 Kıbrıslı Türk RoC pasaportuna sahiptir.
Bununla birlikte, natüralize Kuzey Kıbrıs vatandaşları Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından yasadışı yerleşik kişiler olarak görülüyor ve seyahat etmeleri için başka belgeler talep ediyor. Kuzey Kıbrıs vatandaşlarının tamamı Türk vatandaşlığına hak kazanır, bu yüzden bunun ortak bir çözüm olduğunu düşünmek yanlış olmayacaktır. Son olarak, Kuzey Kıbrıslıların önemli bir azınlığı İngiliz gibi ek vatandaşlık yapıyor ve böylece ikinci vatandaşlıklarını kullanarak seyahat edebiliyor.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 290.79 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 267.28 €
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 387.78 €
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 371.20 €

Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 1136.67 €
Metrekare Fiyat Apartman Dairesi merkez dışında 1.033.33 €
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 1.950.00 €
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Fiyat 3.86
Kişi Başına Düşen GSYİH
15 bin 302 USD
Nerede Yaşamalı ?
Girne, Lefkoşa
Dört tarafı denizler ile çevrili olan Kıbrıs, tatilcilerin gözdesi olan ve turizm açısından oldukça gelişmiş bir tatil cennetidir. Tarihi mekanları, denizinin güzelliği, iklim şartları, birbirinden güzel casino ve otelleri ile her yıl sayısız turisti kendisine çekiyor. Kıbrıs dendiği zaman akıllara gelen ilk unsur birbirinden güzel casinoları ve otelleridir. Aynı zamanda Kıbrıs demek büyük bir tarih demektir. Bu nedenle tatilini Kıbrıs’ta geçirecek ya da Kıbrıs’ta yaşamak isteyen kişilerin casino ve otellerin haricinde kültür turlarına katılmaları Kıbrıs ile ilgili oldukça ilgi çekici bilgiler edinmesini sağlayabiliyor.
ıbrıs genelinde Türkçe konuşulması ve geçerli para biriminin Türk Lirası olması Türk misafirlerin yabancılık çekmemesini sağlıyor. Bu nedenle herhangi bir döviz sorunu ile karşılaşmadan rahat bir şekilde alış veriş yapılabiliyor. Kıbrıs’a gidecek olan Türk turistlerin Kıbrıs’tan herhangi bir şey alırken pazarlık yapmalarında yarar vardır. Kıbrıs’ta satılan ürünler biraz pahalı gelebilir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın